praktisk informasjon

Her finner du alt du trenger å vite av praktisk informasjon. Vi ber deg om at du gjør deg godt kjent med denne informasjonen før du sender barna dine avgårde på skiskolen.

Påmelding
Påmelding og betaling forgår på nett. Påmeldingen åpner 1 . november 2021 og går frem til kurset er fulltegnet 1 uke før kursstart. Skiskolen arrangeres helgene 11.-13. og 18.-20. februar 2022. 


Stavanger Aftenblad abonnenter får  20% avslag på ordinær pris på alle kurs

  1. Åpne denne lenken
  2. Skriv inn gyldig Aftenblad kundenummer
  3. Bruk engangskoden i påmeldingen

* Dersom du ikke har ditt kundenummer i SA send SMS til 1905 med teksten: A-fordel


Søk om gratisplass på skiskolen 2022
Med økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen SR-Bank gir vi i år bort 40 plasser på Skiskolen. Familier som ikke har anleding til å betale deltakeravgiften kan søke om gratisplass for sine barn på skiskolen via dette søknadsskjemaet


Henting og levering for deltakere som skal ta buss tur/retur lørdag og søndag
Oppmøte er ved parkeringsplassen Forus Travbane kl. 0800 alle dager, bussene har avgang kl. 0830. 
Kart til parkeringsplass. Hjemkomsten beregnes til ca. 1745. Bussene vil stå oppstilt på parkeringsplassen. Parkeringen dirigeres av vakter. Følg anvisningene, så kommer alle raskere avgårde. Eneste stoppested for på- og avstigning er Forus travbane. Informasjon om hvilken buss og hvilket parti deltakeren tilhører blir sent pr e-post. 


Transport
Alle deltakerne må følge oppsatt buss. Transport i privatbiler eller oppmøte direkte på øvingssted er kun mulig for de kursene som er lagt opp for dette. Det er ikke mulig å kobinere busstransport og egentransport. De som har meldt seg på kurs med oppmøte i skitrekk må møte opp i forhold til informasjonen som blir tilsendt pr e-post. 

Buss- , parti og startnummer
Det er veldig viktig at alle deltakere vet hvilken buss de skal reise med og hvilket parti de tilhører. Alle deltakerne under 16 får tildelt startnummer i bussen første dag. Voksenpartien får ikke startnummer. 

Hvert parti består av 12-15 deltakere og 2-3 skiinstruktører. Instruktørene har anvar for alle deltakere gjennom hele dagen/ kurset fra de blir levert til de blir hentet igjen.

Vilkår for deltakelse på skiskolen 

3. Avlysning
3. a. Tilleggsvilkår for Skiskoleparti som skal ta buss tur/retur lørdag og søndag
STF vil gjøre sitt ytterste for å gjennomføre skiskolen uavhengig av vær og føre, men ikke om det går på bekostning av sikkerheten. STF kan avlyse skiskolen på grunn av dårlig vær, flom, stengte veger eller lignede forhold som hinder at arrangementet kan avvikles. Ved avlysning av slike grunner refunderes kun deler av deltakeravgiften, da STF har utgifter som går uavhengig av gjennomføring. Dersom en dag av to avlyses tilbakebetales 30 % av deltakeravgiften. Dersom begge dagene på et to dagers kurs avlyses tilbakebetales 70 % av deltakeravgiften. STF forbeholder seg retten til å gjøre endringer etter vær og føre, og kan endre destinasjon for kurs hvis behov. Ellers gjelder våre vanlige vilkår for deltakelse.

3.b. For andre skiskolepart gjelder våre vanlige vilkår
​​​​​​​Vilkår for deltakelse

Venner på samme parti
Hvis søsken/venner skal gå på samme parti så må de meldes inn samtidig. Har vi ikke flere ledige plasser kan vi ikke garantere at begge kommer med. Aldersgrensen på kurset må også repekteres da vi tilpasser innhold også ut fra alder.

Hvor arrangeres skiskolen? 
Skiskolen arrangeres i skitrekkene Ålsheia, Tjørhomfjell, Ådneram og Fidjeland. Akkurat hvilket trekk de ulike partiene drar til blir bestemt ut ifra nivå og værforhold. Langrennpartiene bruker nærmeste egnede sted. Hunnedalen og Sinnes er steder som er benyttet tidligere år. Toppturkursene blir lagt til Jonstølen/Suldal, mens fjellski/turkurspartiene legges til Hunnedalen og øvre Sirdal.

Utstyrsutleie på Frilager
Det er mulig å leie langrennutstyr på www.frilager.no husk å booke i god tid!

Hjelm og snøbriller
Deltakere på alpint og toppturkurs må bruke hjelm! Alle må huske snøbriller, også de på langrennspartiene. 

Utstyr
Alle deltakere som reiser med fellestransport fra Forus må ha med eget utstyr. Deltakere som møter direkte i skitrekket må være klar i angitt varmestue med utstyr. Årsaken til dette er vi ønsker å bruke mest mulig tid i bakken. Dette er avhengig av at vi bruker minst mulig tid på annet. 

Mat og klær
Husk å ta med følgende utstyr:
1. Eget utstyr
På grunn av oppdeling av partier ber vi om at også søsken har hvert sitt utstyrsett (ski, sekk, mat, varm drikke og klær etc).
2. Ryggsekk
Mat, klær etc. må pakkes i ryggsekk. Deltakere må selv frakte utstyr fra buss til varmestue.
3. Gode og varme klær
All aktivitet er basert på å være ute, og det kreves derfor at deltakerne er godt og riktig kledt for forholdene.Ull innerst og lag på lag er å anbefale, dette letter temperaturregulering.
4. Regnjakke
Av erfaring kan vi få våte dager og mye vind. For at barna skal holde seg tørre og varme er det lurt å ha med regntøy i sekken selv om været i byen er bra om morgenen.
5. Ekstra votter, sokker og genser.
Det er godt å kunne ta på noe tørt både underveis og i bussen på hjemturen.
6. Matpakke
Det er viktigere å ha med en god og nærinmgsrik matpakke og varm drikke fremfor chips og brus. Vi anbefaler to nistepakker med brødskiver, frukt, en sjokolade evnt. kjeks.
7. Skiutstyr
For mange deltakere er Skiskolen årets første møte med skiutstyr etter forrige sesong. Hva er vel mer trist enn å komme til instruksjonen med dårlig eller ødelagt utstyr? Instruktørene og arrangørene har liten mulighet til å foreta reparasjoner, derfor anmoder vi alle om å kontrollere sitt utstyr nøye. Ski og staver må være ordentlig sammenbundet og alt utstyr må være merket med navn og adresse.

Gjenglemt utstyr og klær
Gjenglemte klær og utstyr vil bli liggende i bussen fra lørdag til søndag. Etter endt helg bringes alt hittegods til Stavanger Turistforenings informasjonssenter i undergangen v/Rogaland Teater. Etter en måned vil alt tøy bli levert til tøyinnsamling. Skiene blir liggende i bussen fra lørdag til søndag.​​​​​​​

Kle deg riktig!
Ull mot kroppen
Mellomlaget av ull
Vind og vanntett ytterbekledning, eller regntøy ytterst
Ikke bruk tykk genser når du går, men ta den på i pausen før du begynner å fryse. 
Vel møtt på skiskolen!

HER FINNER DU DITT KURS:Foto: Kristine Tofte

Medlemsbevis på SMS

Du kan få tilsendt gyldig medlemsbevis gratis på SMS. Logg inn på Min side og be om medlemsbevis på SMS.  Min side.